Training “werken met baby’s”

In de wet IKK is het volgen van een extra scholing op het gebied van werken met baby’s vastgelegd als aanvullende eis. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2023 elke begeleidster die werkt op een babygroep een training gevolgd moet hebben. De training richt zich specifiek op de behoefte van de baby in de groep.

Pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol in het realiseren van kwaliteit in de babyopvang. Afgelopen week hebben onze collega’s uit Houten, Nieuwegein en Maassluis de training ‘werken met baby’s’ succesvol afgerond. Tijdens de training wordt ingegaan op de vraag; “Wat pedagogisch medewerkers kunnen doen om bij te dragen aan het welbevinden en de ontwikkeling van de baby.” Het accent ligt daarbij op de interactie tussen pedagogisch medewerker en baby. Maar ook op het vergroten en verdiepen van de al bestaande kennis.

​Ontwikkelingsmijlpalen, ontwikkelingsmaterialen, babysignalen, tiltechnieken en de indeling van de groep. Alle basiskennis is aan bod gekomen in de scholing ‘werken met baby’s.’ Onze pedagogisch medewerkers zelf stonden centraal: “Wat heb jij te bieden en waar kan jij groeien.” Dit alles in relatie tot de baby’s en de ouders met wie zij werken. Stilstaan en kijken naar binnen hoort hierbij. Kijken naar de unieke mogelijkheden. Kijkend naar jouw welzijn en jouw moed om met elke baby een nieuwe relatie aan te gaan.

De driedaagse training ‘werken met baby’s’ werd verzorgd door De Praktijkexpert. Afgelopen week mochten onze collega’s na de laatste bijeenkomst hun welverdiende certificaat in ontvangst nemen.

Gefeliciteerd Dames!

DutchEnglishFrenchGerman