Opleiding

Ontwikkeling staat hoog in het vaandel van Montessori kinderopvang. Niet alleen wordt de ontwikkeling van het kind nauw in de gaten gehouden, maar ook de ontwikkeling van de begeleiders wordt in de gaten gehouden. 

Opleiding 'Montessori opvoeding van het jonge kind'

Het is soms moeilijk om een goede Montessori opleiding aan je begeleiders aan te bieden, omdat het aantal goede opleidingen schaars is. Stichting Montessori Opleiding verzorgt in samenwerking met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een onafhankelijke, kwalitatieve opleiding. De opleiding heet: Montessori opvoeding van het jonge king. De samenwerking met de HAN is een belangrijk facet in het toekomstbeeld van Montessori kinderopvang, omdat wij op deze manier de kwaliteit van onze opvang garanderen.

Kwaliteit

De focus van de visie van Montessori (en van onze organisatie) blijft altijd hetzelfde. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen is het essentieel dat onze mensen goed zijn opgeleid. Als mensen niet beschikken over de benodigde opleiding, dan zorgen wij er alsnog zelf voor dat de begeleiders inhoudelijk zijn opgeleid. De doorgaande ontwikkelingslijn staat altijd voorop en het beleid waarborgt de inhoud, u kunt hierbij denken aan: begeleiders zijn Montessorisch opgeleid, kwaliteit wordt meetbaar, ruimte/ratio verhouding en neutraal materiaal zichtbaar.

Interne opleiding

Naast de opleiding Montessori opvoeding van het jonge kind krijgen onze begeleiders ook een interne Montessori opleiding. Begeleiders worden geholpen de Montessori visie heel praktisch vorm te geven in het dagelijks leven. Op die manier ontwikkelen we altijd door en leren we van elkaar.

Talenten ontdekken

In onze organisatie werken veel begeleiders die elke dag vanuit de Montessori visie de kinderen begeleiden. Wij proberen hen te begeleiden en uit te dagen om te blijven ontwikkelen. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van onze opvang, maar denken we ook aan de ontwikkeling van onze begeleiders. De begeleiders krijgen een interne opleiding en volgen de Montessori opvoeding van het jonge kind.

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Montessori is een manier van leven en daarom streven wij naar continuïteit tussen ouders-kind-begeleider.