Opleiding

Ontwikkeling staat hoog in het vaandel van Montessori kinderopvang. Niet alleen wordt de ontwikkeling van het kind nauw in de gaten gehouden, maar ook de ontwikkeling van de begeleid(st)ers wordt in de gaten gehouden. Ontdek het laatste nieuws rondom de Montessori opleiding van de HAN en de AMI-opleiding.

Opleiding; Montessori opvoeding van het jonge kind

Het is soms moeilijk om een goede Montessori opleiding aan je begeleid(st)ers aan te bieden, omdat het aantal goede opleidingen schaars is. Stichting Montessori Opleiding verzorgt in samenwerking met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een onafhankelijke, kwalitatieve opleiding. De opleiding heet: Montessori opvoeding van het jonge king. De samenwerking met de HAN is een belangrijk facet in het toekomstbeeld van Montessori kinderopvang, omdat wij op deze manier de kwaliteit van onze opvang garanderen.

Kwaliteit

De focus van de visie van Montessori (en van onze organisatie) blijft altijd hetzelfde. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen is het essentieel dat onze mensen goed zijn opgeleid. Als mensen niet beschikken over de benodigde opleiding, dan zorgen wij er alsnog zelf voor dat de begeleid(st)ers inhoudelijk zijn opgeleid. De doorgaande ontwikkelingslijn staat altijd voorop en het beleid waarborgt de inhoud, u kunt hierbij denken aan: begeleid(st)ers zijn Montessorisch opgeleid, kwaliteit wordt meetbaar, ruimte/ratio verhouding, aantal prikkelen, neutraal materiaal zichtbaar.

Interne opleiding

Naast de opleiding Montessori opvoeding van het jonge kind krijgen onze begeleid(st)ers ook een interne Montessori opleiding. Begeleid(st)ers worden geholpen de Montessori visie heel praktisch vorm te geven in het dagelijks leven. Op die manier ontwikkelen we altijd door en leren we van elkaar.

Talenten ontdekken

In onze organisatie werken veel begeleid(st)ers die elke dag vanuit de Montessori visie de kinderen begeleiden. Wij proberen hen te begeleiden en uit te dagen om te blijven ontwikkelen. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van onze opvang, maar denken we ook aan de ontwikkeling van onze begeleid(st)ers. De begeleid(st)ers krijgen een interne opleiding en volgen de Montessori opvoeding van het jonge kind. Wanneer we een young potential ontdekken in onze organisatie, willen we dit talent extra uitdagen met een AMI training die wij voor dit talent beschikbaar stellen.

De toekomst wordt bepaald door het verleden. Montessori is een manier van leven en daarom streven wij naar continuiteit tussen ouders-kind-begeleid(st)er/leerkracht.
DutchEnglishFrenchGerman