Locatie Nieuwegein

De Montessori kinderopvang in Nieuwegein is een kleinschalige kinderopvang met veel individuele aandacht voor het kind. Kinderen worden bij ons begeleid op basis van het Montessori concept. Wij willen vooral voorwaardenscheppend zijn om de natuurlijke aanleg en zijns kwaliteiten van het jonge kind te behouden en uit te laten groeien. Wij willen als kinderopvang een steentje bijdragen aan de toekomst van onze kinderen en kinderen helpen bij hun ontwikkeling van hun eerste levensjaren.

Montessori kinderopvang Nieuwegein is een onderdeel van het Montessori Kindcentrum. Wij zijn gevestigd in het schoolgebouw van de Vleugel en wij werken nauw samen met het schoolteam. Samen zorgen wij voor een doorlopende ontwikkelingslijn voor de kinderen vanaf 3 maanden tot 12 jaar. Wij hebben een kinderdagverblijf, een peutergroep en een buitenschoolse opvang. Op het kinderdagverblijf hebben wij plek voor maximaal 15 kinderen. Een fijne, gezellige huiselijke ruimte met een aangrenzende tuin, waarin de kinderen zich vrij kunnen bewegen en op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Op de peutergroep hebben we plek voor maximaal 15 kinderen. Deze ruimte is ingericht met hoeken, waar kinderen bijvoorbeeld lekker op de bank een boek kunnen lezen of zelf creatief aan de slag kunnen in de knutselhoek of het dagelijks leven kunnen nabootsen in de huishoek. Daarnaast hebben wij ook een kast met Montessori materiaal wat geschikt is voor kinderen van deze leeftijd. Wij richten ons als team op het individueel werken met kinderen om aan te sluiten op de niveauverschillen en de zelfstandigheid van de kinderen. Ter voorbereiding op de kleuterklas hebben wij dagelijks een vast ritme en zitten wij iedere dag in de kring om een activiteit (lied zingen/spel/voorlezen) te doen of bieden we montessorimaterialen aan. Daarnaast spelen we ook minimaal 1 keer buiten met de kinderen in onze eigen tuin of op het schoolplein van de Vleugel. Kinderen mogen ook altijd zelf naar buiten gaan als ze daar behoefte aan hebben.

Wij bieden dagelijks VSO aan vanaf 7:30 uur. Kinderen kunnen voordat ze naar school gaan bij ons met de begeleidster een activiteit doen of lekker zelf iets ondernemen. Vanaf de VSO zullen de kinderen naar school gaan. De begeleidster zal de kinderen bij de klas brengen of met de bus naar school brengen.

Na schooltijd is er op onze BSO is plek voor 20 kinderen. Wij bieden iedere dag minimaal één activiteit aan, maar de kinderen zijn vrij om te kiezen wat ze willen doen. Elke week staat er een activiteit centraal met een thema die we in een 6 wekelijkse cyclus rouleren: Koken/bakken - Sport en spel - Constructie - Proefjes - Creatief - Dans/Drama. Regelmatig doen we ook uitjes met de kinderen op loopafstand of met de bus. Rondom ons gebouw is genoeg groen om in de natuur te spelen. Ook maken wij gebruik van het schoolplein en de voetbalkooi die op het grasveld voor onze BSO ligt.

Waarom kiezen voor Montessori Kinderopvang in Nieuwegein?
- Aandacht voor ieder kind
- Verlengstuk van thuis
- Kleinschalig en huiselijk
- We werken met de Montessori visie
- Vast team van professionele Montessori geschoolde begeleid(st)ers
- Natuurlijke (Montessori) materialen
- Unieke locatie in de Montessorischool de Vleugel
- Goede voorbereiding op de basisschool
- Samenwerking met de Vleugel
- Doorgaande ontwikkelingslijn van 3 maanden tot 12 jaar
- Openbare Montessori KinderopvangOns Team

Top

Wij hebben een hardwerkend, flexibel, maar vooral een betrokken en zorgzaam team. Ook vinden wij het contact met ouders erg belangrijk. Een verlengstuk van thuis bieden, waar de kinderen zich veilig en vertrouwt voelen, is wat wij hoog in het vaandel hebben staan. Wij zullen ons team even voor stellen:Tarief

Top

Tarief vanaf 01-01-2021

Kinderdagverblijf

Buitenschoolse opvang

Voorschoolse Opvang

52 weken € 8,96 52 weken € 8,39 40 weken* € 9,23*
Peuterochtendgroep (3,5 uur) € 8,96 40 weken plus € 8,56
40 weken € 9,23

* Tarief VSO; Tot 5 kinderen is dit x 1,75 uur (ipv 1 uur), vanaf 5 kinderen rekenen we gewoon het normale uurtarief (7.30-8.30). Dit allemaal is op basis van schooltijden van de Vleugel. Voor andere scholen zullen we het per afname personaliseren (ivm brengen met de bus).

De basisprijs staat garant voor onze kwaliteit in de vorm van begeleiding . De prijs voor de service is budgetneutraal neergezet. Bij bovengenoemde bedragen is een bedrag per kindplaats gereserveerd voor bijzondere activiteiten. In overleg met de oudercommissie kan dit bedrag jaarlijks bijgesteld worden.

De prijzen van de buitenschoolse opvang zijn inclusief het ter beschikking stellen van de BSO bus.

Deze prijzen (uur tarief) zijn gebaseerd op openingstijden van 11 uur per dag.

Landelijk register kinderopvang

Via onderstaande links kunt u het LRK nummer vinden van de betreffende opvang. Tevens heeft u de mogelijkheid om de inspectierapporten van de GGD te downloaden.
Landelijk Register Kinderopvang Montessori kinderopvang Nieuwegein KDV
Landelijk Register Kinderopvang Montessori Kinderopvang Nieuwegein BSO

Samenwerkingen

Wij werken samen met Montessori school De Vleugel in Nieuwegein. Samen met de basisschool wordt er daadwerkelijk binnen één locatie samengewerkt aan de doorgaande ontwikkelingslijn van 3 maanden tot 12 jaar. Wij streven naar een goede samenwerking met Montessorischolen. Bijvoorbeeld door samen integraal een Montessori kindcentrum te realiseren. Wij nodigen u van harte uit om één van onze locaties te bezoeken en kennis te maken met elkaar.Onze kinderopvang hoopt aan te sluiten bij alle Montessorischolen in Nederland om elkaar te helpen het zelf te doen. klik hier voor meer informatie

DutchEnglishFrenchGerman