Het is altijd fijn om bij te leren. En om kritisch te blijven kijken naar het functioneren van de gehele organisatie. Op welk vlak zijn we goed op weg en op welk vlak kan het nog beter.

In April heeft Anneliese ‘de train-de-trainer, opleiding Gezonde Kinderopvang’ gevolgd. Met een rugzak vol kennis kan zij dit nu implementeren bij Montessori kinderopvang, fijn!

De eerste gedachte als het gaat over ‘Gezonde Kinderopvang’ is voeding. En dat klopt! Maar er is nog zoveel meer… Het vormgeven van een gezonde kinderopvang is heel breed. Denk aan buiten zijn, bewegen. Aan risico vol spel, waarbij kinderen leren te vallen en weer opstaan. Een schrammetje kan geen kwaad. Maar ook de seksuele ontwikkeling bij kinderen, want lichaamsbeleving begint al heel jong. Of, nu we de zomer weer ingaan, zonbescherming. Dit en nog veel meer valt allemaal onder ‘Gezonde Kinderopvang’.

Het is nu aan Anneliese om dit te verspreiden op al onze locaties. Bepaalde kennis en voorwaarden te verankeren in het beleid. Begeleid(st)ers op de groep bewust te maken van het belang van bepaalde feiten. En om ouders hierin mee te nemen.

Deze taak valt heel mooi samen met haar rol als coach in de visie, Montessori coach.

Ze gaat haar best doen er een mooi geheel van te maken en gaat ervan uit dat ieder die te maken heeft met Montessori kinderopvang hier zeker wat van gaat merken.

Op naar een Gezonde Montessori Kinderopvang!

DutchEnglishFrenchGerman