Ruben geslaagd voor de AMI-opleiding!

Wij feliciteren Ruben met zijn diploma. Hij is geslaagd voor de AMI-opleiding. Hij mag zichzelf nu AMI-leraar noemen, een grote prestatie!  

De AMI-opleidingen zorgen ervoor dat het gedachtengoed van Maria Montessori blijft bestaan in zijn puurste vorm. Bovendien transformeer je als student, je maakt je de visie echt eigen, diep van binnen. 

De AMI, Association Montessori Internationale, is de organisatie die door Maria Montessori zelf is opgericht in 1929. Samen met haar zoon Mario Montessori, met als missie haar visie te blijven verspreiden op juiste wijze, de authentieke manier zoals zij het bedoelde. 

Deze opleiding is wereldwijd verspreid, maar het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Amsterdam, in het herenhuis waar Maria Montessori zelf een aantal jaren woonde. 

AMI begeleidt nog steeds diverse opleidingen verdeeld in de leeftijdscategorieën 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar. Deze opleidingen geven veel diepgang in de visie.  

Bij de opleiding van 0-3 jaar moet je dan denken aan kennis over de zwangerschap, de thuisomgeving volgens het Montessori gedachtengoed, een groepsomgeving. Maar ook de neuro-psychiatrie van een jong kind, de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek en de link naar de psychische en sensorische ontwikkeling. En natuurlijk de basis, het ontstaan en de inhoud van de Montessori pedagogie. Naast al deze theorie is de kennis van de specifieke materialen van groot belang, vandaar dat studenten van deze opleiding veel materialen zelf moeten maken.  

DutchEnglishFrenchGerman