Tamara van Leeuwen 20 jaar kinderopvang!

Tamara van Leeuwen beleefde afgelopen september een persoonlijke en mooie mijlpaal; 20 jaar kinderopvang! Inmiddels is Tamara alweer 4 jaar in dienst bij Montessori kinderopvang in Helmond. Een half jaar nadat de locatie werd geopend nam Tamara het stokje over als hoofdbegeleidster. De 39 jarige nuchtere en vrolijke Brabantse zit helemaal op haar plek in Helmond.

“De Montessori visie was nieuw voor mij. Natuurlijk doorloop je tijdens de opleiding alle facetten van visies, maar in de praktijk had ik niet eerder gewerkt volgens de visie van Maria Montessori.” Na haar opleiding was Tamara blijven plakken bij haar stageplaats, 16 jaar later, en met een rugzak vol ervaring, wist Tamara precies wat ze wilde.

Vertrouwen

Bij Montessori kinderopvang kreeg Tamara de ruimte en het vertrouwen om zichzelf te ontwikkelen. Het was een uitdagende functie, maar door 16 jaar ervaring wist ze wat er van haar verwacht werd; “Van een nieuwe locatie mijn eigen locatie maken. Ik denk dat dat inmiddels wel gelukt is.“

Om de Montessori werkwijze eigen te maken kreeg Tamara een interne training van Anneliese Tacke Jansen en volgde ze samen met Loes Klein Zieverink de HAN opleiding: Montessori voor het jonge kind. “Het was een mooie periode, ik kon mezelf hierdoor verdiepen in de Montessori werkwijze. Al snel kwam het gevoel, dit past echt bij mij want zo doe ik het al!”

Betrokken

Tamara is een betrokken hoofdbegeleidster, denkt graag met de ouders mee en wil voelen wat er op de werkvloer speelt. Daarom draait ze zelf nog regelmatig mee op het dagverblijf. “Als je zelf meedraait, weet je wat er speelt op de werkvloer. Het is belangrijk om te blijven communiceren, wij zijn een klein maar hecht team, maar doen het echt samen”.

Dat Tamara meedenkt met haar klanten bleek afgelopen winter. “Door de sneeuwval gingen veel kinderdagverblijven in de omgeving later open. Ik dacht alleen maar later open? We moeten eerder open! De ouders van onze kinderen moeten ook eerder van huis om tijdig op het werk te zijn. Omdenken noem ik dat!”

Ook na werktijd kan het gezellig zijn in Helmond, de dames gaan graag met elkaar wat drinken of uit eten. “Doordat de sfeer in het team goed zit gaan we allemaal met plezier naar het werk. Ik heb een geweldig team om mij heen. Samen zorgen we voor een feestje voor de kinderen, maar zeker ook voor ons zelf. De kinderen staan voor ons altijd op de eerste plaats.”

Interesse?

Ben jij benieuwd naar onze werkwijze en hoe het is op onze locatie in Helmond?! Neem gerust contact op. Tamara leidt je graag rond op het kinderdagverblijf of de BSO. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor onze kinderopvang kan via onze website.

 

DutchEnglishFrenchGerman