Taaleis 3F binnen Montessori kinderopvang

Taaleis 3F binnen Montessori Kinderopvang

Op weg naar verdere professionalisering van de kinderopvang worden grote stappen gezet. Zo moeten pedagogisch medewerk(st)ers beschikken over een goede mondelinge taalvaardigheid, zoals vastgelegd is in ‘Taaleis 3F’ (wet IKK). De afgelopen periode zijn er meerdere  pedagogisch medewerk(st)ers van Montessori Kinderopvang begonnen met een traject om aan deze eis te voldoen. Hoe voer je een gesprek? Hoe luister je goed naar iemand? Onderdelen – naast verbetering van de algemene taalvaardigheid – waar de pedagogisch medewerk(st)ers de afgelopen en komende tijd mee aan de slag gaan.

Een aantal pedagogisch medewerk(st)ers hebben inmiddels het traject succesvol afgerond met een luistertoets en spreektoets. De spreektoetsen zijn al afgenomen bij alle pedagogisch medewerk(st)ers. Wij zijn blij en trots dat deze begeleidsters allemaal geslaagd zijn voor dit onderdeel. En ook nog eens met mooie cijfers! Aan het einde van het jaar is vast iedereen voorzien van het certificaat ‘Taaleis 3F’.

Best spannend, maar we zijn er zeker van dat alle pedagogisch medewerk(st)ers ook de luistertoets een goed einde weten te brengen.

DutchEnglishFrenchGerman