Fadoua Illilou van stagiaire tot hoofdbegeleidster

Fadoua Illilou van stagiaire tot hoofdbegeleidster

Afgelopen zomer nam Susan Veenvliet na 18 jaar afscheid van Montessori kinderopvang in Sonsbeek. Het was voor velen geen verrassing dat Fadoua Illilou het stokje overnam. Fadoua die in 2014 als Stagiaire binnen kwam en eigenlijk niet meer weg wil.

“Het was voor mij als student zo’n fijne plek om stage te lopen. Ik heb uiteindelijk in overleg met school en Susan mijn stage verlengd. Uiteindelijk heb ik 2 jaar als student op deze locatie gewerkt. Dit was echt een uitzondering, maar het voelde zo goed.”

Toch was het niet meteen liefde op het eerste gezicht. “Toen ik net begon, moest ik erg wennen aan de visie, het kostte veel tijd en geduld om de kinderen alles zelf te laten doen. Maar tijdens mijn stageperiode heb ik mij volledig in de visie kunnen verdiepen, veel vragen gesteld en ingevallen voor collega’s. Als snel ervaarde ik dat de visie echt werkt bij kinderen en je ziet ze stappen maken.”

Supermarkt

Na de stageperiode kreeg Fadoua een invalcontract zodat ze naast haar studie kon blijven werken. Helaas was het in 2015 een zware periode voor de kinderopvang hierdoor kon Fadoua na haar 3e verlenging geen vast contract worden aangeboden.  

Toch liet ze het er niet bij zitten, Susan zag veel potentie in Fadoua en samen spraken ze af dat ze na 6 maanden weer terug kon komen. “Ik wilde graag met de Montessori visie verder en niets anders. Gelukkig had ik naast mijn invalcontract nog een bijbaantje in de supermarkt. In deze periode ben ik hier volledig gaan werken. Ik wist dat ik terug kon komen dus heb nauw contact gehouden met de locatie en na 6 maanden kreeg ik een contract voor 4 dagen in de week op verschillende groepen. Later stroomde ik door als BSO coördinator, dit combineer ik nu met mijn functie als hoofdbegeleidster”

Montessori visie

Fadoua is zich in haar tweede periode verder gaan verdiepen in de visie, waarom doen we dit, waarom doen we dat. Al snel kwam ze erachter dat alles een reden had. “Ik kreeg de mogelijkheid om naast de interne opleiding van Anneliese de HAN opleiding van Els Wasmann te volgen, waardoor ik mij zelf nog meer kon verdiepen in het kind. Dit was voor mij de bevestiging dat alles wat ik in praktijk zag, goed was voor het kind.”

Inmiddels is Fadoua zelf trotse moeder van een zoon. “Het kan haast niet anders maar ook thuis pas ik de Montessori visie toe. Volgens de visie observeren we veel, en houden ons vooral op de achtergrond. Als je rustig en afwachtend bent kun je zien hoe het kind het zelf oplost.” Vertelt Fadoua stralend.

Hoofdbegeleidster

“Toen Susan stopte werd ik door het team aangemoedigd, om het stokje over te nemen. In de afgelopen jaren heb ik vele kleine stapjes gemaakt en veel geleerd. Ik ben trots en blij dat ik de ruimte krijg om mij te ontwikkelen en steeds meer te leren. Het is een uitdaging en je bent er erg druk mee, maar het prikkelt mij om door te gaan. Als het moeilijk word, probeer ik altijd te kijken hoe het makkelijk kan.”

Dat Fadoua op haar plek is bij Montessori blijkt wel nu ze in Gouda woont, 2 dagen in de week reist ze naar Arnhem, 1 dag in de week werkt ze thuis. “Die 2 dagen in de week voelen voor mij als vrije dagen, ik kan mijn zoontje bij mijn ouders in Nijmegen achter laten en zelf lekker aan het werk gaan. Ik krijg er enorm veel energie van!

Interesse?

Ben jij benieuwd naar onze werkwijze en hoe het is op onze locatie in Sonsbeek in Arnhem?! Neem gerust contact op. Fadoua leidt je graag rond op het kinderdagverblijf of de BSO. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor onze kinderopvang kan via onze website.

 

DutchEnglishFrenchGerman