Het is heerlijk binnen komen in de ochtend op de klanken van klassieke muziek. Voor de kinderen maar ook voor ouders, na de hectiek van de ochtend even ontspannen. Muziek op de groep is fijn, het is rustgevend en sfeer verhogend. Het mooiste is kinderen de klanken van muziek te leren aan de hand van de echte instrumenten. Begeleiders die een instrument bespelen en tegelijk het kind laten voelen aan snaren en klankkast.

Een mooie beleving voor het kind dat zo direct kan zien hoe muziek gemaakt wordt en ontstaat, door middel van een instrument. Maar dit ideaalbeeld is natuurlijk niet dagelijks te realiseren. Dan komt de muziek uit een boxje. Geen radiozender maar instrumentaal en klassiek. En zeker niet de gehele dag. Muziek op de achtergrond is fijn op bepaalde momenten maar zou het de gehele dag aanstaan dan ontstaat er gewenning en kan het als ruis ervaren worden..

Heel af en toe kun je eens afwisselen en een uitstapje maken naar wereldmuziek. Voor kinderen geweldig om al kennis te maken met het verschil tussen bijvoorbeeld Ierse muziek, Indiaas of Russisch!

Anneliese

DutchEnglishFrenchGerman