De peutergroep van Montessori kinderopvang


Montessori kinderopvang biedt elke doordeweekse dag een peuterochtendgroep/ peuterspeelzaal aan voor alle peuters. De peuterochtendgroep/ peuterspeelzaal is bijvoorbeeld onderdeel van het Montessori kinderopvang in Arnhem Sonsbeek. Wij heten uw kind (vanaf 2 jaar) van harte welkom om te komen ontwikkelen en ontdekken in een rustige en huiselijk omgeving. Wij werken vanuit de Montessori gedachte, waarbij het belangrijk is dat ieder kind in een voorbereide omgeving zelf zijn activiteiten kiest en begeleid wordt tot zelf doen!

Peuterochtendgroep/ peuterspeelzaal


De peuterochtendgroep/ peuterspeelzaal en onze vestiging in Arnhem Sonsbeek is iedere dinsdag- en donderdagochtend van 7.30 tot 13.00 uur.

Er staan verschillende activiteiten centraal zoals, samen spelen op de auto mat of in de bouwhoek. Picknicken in de poppenhoek met echte toastjes en een kopje "thee" voor het bezoek. De pop in bad doen. Sop maken met zeep, rasp en een handmolen. De planten water geven. De ramen zemen met een eigen emmer, spons zeem en trekker. Peuters vinden het geweldig de "echte" dagelijkse dingen van het leven mee te doen! Ontdekken van wat blijft er drijven en wat zinkt naar de bodem. De peuterochtendgroep heeft een standaard ritme, dit is erg belangrijk voor de kinderen. Naast het spelend leren en het leren om hun eigen keuzes te maken, wordt er ook aandacht besteed aan taal, rekenen en de wereld om de peuter heen. De groep bereidt bijvoorbeeld samen het fruit en eten het gezamenlijk op. Ook wordt er in een kringliedjes gezongen en verhalen voorgelezen. De kinderen smeren hun eigen boterham en schenken zelf hun melk in.

Het materiaal wordt zo aangeboden dat het kind hiermee zelfstandig aan de slag kan op een zelf gekozen moment. Ook is er een kijktafel waarop seizoenen van het jaar, bijzondere feestdagen zoals kerst, sinterklaas of een ander gekozen onderwerp extra aandacht geven.

De peuterochtendgroep valt onder kinderopvang en biedt daardoor de mogelijkheid tot teruggave kosten kinderopvang bij de Belastingdienst.

Rondleiding

Ouders die nieuwsgierig zijn naar het kinderdagverblijf, de peuterochtendgroep/peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang zijn van harte welkom voor een rondleiding. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u zich direct aanmelden.