Slider

Locatie Houten "Vikingenpoort"

Montessori kinderopvang Vikingenpoort in Houten is gevestigd in en werkt nauw samen met de Montessori Basisschool. Het idee is om één geheel te worden en dit voort te zetten als een Montessori kindcentrum. Samen nemen wij zorg voor een doorlopende ontwikkelingslijn van 2 tot 12 jaar. Wij hebben een peuteropvang en een buitenschoolse opvang aan onze locatie aan de Vikingenpoort.

Op de peutergroep hebben we maximaal plek voor 15 kinderen. Deze ruimte is ingericht in hoeken en de kinderen kunnen, waardoor de kinderen uitgedaagd worden om te ontdekken. Wij richten ons als team op het individueel werken met kinderen om aan te sluiten op de niveauverschillen en de zelfstandigheid van de kinderen. Ter voorbereiding op de kleuterklas zitten wij iedere dag in de kring om een spel te doen en/of lied te zingen en oefenen we met werk.

Als begeleidsters begeleiden wij de kinderen van jongs af aan met de Montessori Visie. We hebben oog voor detail, zorgen er voor dat de kinderen zelfstandiger worden en op hun eigen benen leren staan. Middels activiteiten en werkjes leren we de kinderen kennis te maken met de Montessori materialen, waarmee ze op de Montessori Basisschool ook werken.

Op onze BSO is plek voor 25 kinderen met twee verschillende ruimtes. Wij bieden iedere dag minimaal één activiteit aan, maar de kinderen zijn vrij om te kiezen wat ze willen doen. Bij de BSO zijn niet de gebruikelijke Montessori Materialen te vinden. Wij vinden het belangrijk om de kinderen te leren hoe ze onder andere moeten omgaan met elkaar, de omgeving en hoe ze deze kunnen verzorgen. Hierin is zelfstandigheid een vereiste en wordt dit ook van de kinderen verwacht. Uiteraard onder begeleiding van de begeleidsters.

Waarom kiezen voor Montessori Kinderopvang in Houten?
- Openbare Montessori Kinderopvang
- Montessori Visie
- Vast team van lieve en enthousiaste begeleidsters
- Huiselijke ruimtes
- Natuurlijke materialen
- Unieke samenwerking met de Montessori Basisschool
- Goede Voorbereiding op de kleuterklas
- Doorgaande ontwikkelingslijn van 0 tot 12 jaar met een kinderdagverblijf, basisschool en BSO

Ons Team

Top

Wij hebben een hardwerkend, flexibel, maar vooral ook heel gezellig team. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar graag. Ook kunnen we lekker met elkaar lachen. Wij zullen ons team even voor stellen:

TeamfotoTarief

Top

De peildatum van de prijzen voor 01-01-2019

Kinderdagverblijf

Buitenschoolse opvang

52 weken€ 8,3152 weken€ 7,78
Peuterochtendgroep (3,5 uur)€ 8,3140 weken plus€ 7,95
40 weken€ 8,56

De basisprijs staat garant voor onze kwaliteit in de vorm van begeleiding . De prijs voor de service is budgetneutraal neergezet. Bij bovengenoemde bedragen is een bedrag per kindplaats gereserveerd voor bijzondere activiteiten. In overleg met de oudercommissie kan dit bedrag jaarlijks bijgesteld worden.

De prijzen van de buitenschoolse opvang zijn inclusief het ter beschikking stellen van de BSO bus.

Deze prijzen (uur tarief) zijn gebaseerd op openingstijden van 11 uur per dag.

Landelijk register kinderopvang

Via onderstaande links kunt u het LRK nummer vinden van de betreffende opvang. Tevens heeft u de mogelijkheid om de inspectierapporten van de GGD te downloaden.
Montessori kinderopvang Houten Vikingenpoort bso
Montessori kinderopvang Houten Vikenpoort POG
Montessori kinderopvang creeërt een doorgaande ontwikkelingslijn en werkt nauw samen met de Montessori school in Houten.
Top