’t Groentje Houten – Peuteropvang Montessori Vikingenpoort

Wanneer uw kind 2 jaar is mag hij naar de peuteropvang. Voor sommige kinderen is dit de eerste stap in de voorbereiding op school, voor andere kinderen is het een aanvulling op het kinderdagverblijf. Een peuteropvang stimuleert de kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling en bereidt ze voor om naar school te gaan. Ze leren om te delen, om samen te spelen, op hun beurt te wachten, alleen te werken en in de kring te zitten. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed  aan de sociale, creatieve, verstandelijke, emotionele en motorische ontwikkeling. Door al deze aspecten worden de kinderen voorbereid op de overstap naar de basisschool. 

Onze peutergroep bevindt zich in de Montessori School aan de Vikingenpoort. We volgen de Montessori Visie en leren de kinderen de basis kennis van de Montessori. Elkaar begroeten, samen werken, werken op een kleedje etc. We werken met natuurlijke materialen en leren de kinderen de betekenis van deze materialen. Daarnaast is onze peutergroep huiselijk ingericht en is ons doel een verlengstuk van thuis te zijn.

Afhankelijk van uw situatie kunt u voor de peutergroep kinderopvangtoeslag aanvragen. Ook is er een mogelijkheid om via de gemeente subsidie aan te vragen voor de opvang van uw kind. Wat u precies betaalt voor de peutergroep is in beide gevallen afhankelijk van uw inkomen. De gemeentelijke subsidie geldt voor minimaal 2 dagdelen in de week.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze peutergroep? Wij nodigen u graag uit om langs te komen. U kunt hiervoor contact opnemen met ellen@montessorikinderopvang.nl

Top