Halloween bij Montessori

31 oktober was het weer Halloween. De griezeldag van het jaar. We blikken terug naar de activiteiten rondom Halloween op onze verschillende kinderdagverblijven. Van een ware griezeltocht met heks tot aan het eten van afgehakte vingers met bloed. Het was een geslaagd feest!

Nieuwegein
In de week rondom Halloween heeft locatie Nieuwegein op de BSO en op het kinderdagverblijf een Halloween dag gehad. De dag bestond uit het uithollen van pompoenen, pompoensoep maken, pompoenen gestempeld. De kinderen konden ook geschminkt worden, er waren griezel tattoo’s aanwezig en er werden spoken gemaakt van bekers en verf.  Het was leuk om te zien dat ook sommige kinderen zich hadden verkleed als echte griezels.

Houten
Op het kinderdagverblijf hebben de kinderen pompoensoep en afgehakte vingers met bloed (kip knakworst met ketchup) gegeten. We hebben spookjes gemaakt door voet afdrukken te maken met witte verf op zwart papier.

Op de BSO hebben we allerlei griezel hapjes gemaakt zoals schorpioenen en spookjes. De kinderen hebben pompoenen uitgehold. Ook werden zowel de kinderen van KDV als BSO geschminkt, zoals draken, skeletten en vleermuizen.

Helmond
In Helmond is er een echte Halloween griezeltocht georganiseerd met prachtige pompoen lampionnen. Bij terugkomst werden we zelfs verrast door een heks die bij haar ketel prachtige griezelverhalen vertelde. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en was het een grote opkomst van kinderen ouders en andere familieleden!

Happy Halloween & tot volgend jaar!

DutchEnglishFrenchGerman