Claudia Rijnsburger het vaste gezicht in Nieuwegein

Claudia Rijnsburger is al bijna 5 jaar een vast gezicht bij Montessori Kinderopvang. Na een jaar gewerkt te hebben als begeleidster op locatie Nieuwegein. Is ze inmiddels al ruim 3,5 jaar het aanspreekpunt voor alle ouders van deze locatie.

Claudia ooit begonnen als lerares op het basisonderwijs. De school waar ze begon is inmiddels in heel Nederland beter bekend als basisschool “de Klimop” uit de populaire tv-serie de Luizenmoeder. Ze heeft enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar de kinderopvang.

Het werk als hoofdbegeleidster en daarmee aanspreekpunt van de locatie bevalt haar goed. “De kleinschaligheid, persoonlijk betrokkenheid en contact met ouders, geeft mij veel voldoening. Wat het persoonlijk maakt is het keukentafel principe.” Dit is volgens haar één van de krachten van Montessori. Onder genot van een kop koffie kunnen ouders praten over de voortgang van hun kind of het leven.

Terwijl het gesprek verder gaat worden er op de achtergrond door een collega pannenkoeken gebakken. Eén van de kinderen die, die dag aanwezig is op het kinderdagverblijf komt even informeren of wij toevallig ook zin hebben in een pannenkoek. “Kijk” zegt Claudia dit is zo leuk aan Montessori, hier zijn alle kinderen vrij in de keuze wat ze doen.

Andere organisaties kiezen ervoor om bijvoorbeeld gezamenlijk te gaan knutselen. Bij ons mag je komen knutselen, kinderen zijn vrij om te kiezen. Als ze mee willen doen is dit goed, gaan ze liever iets anders doen dan mag dat ook. Natuurlijk observeren wij de kinderen en werken we binnen kaders om de ontwikkeling van het kind niet uit het oog te verliezen.

Er wordt binnen Montessori anders naar het kind gekeken, we proberen altijd vanuit het kind te werken. De rol als begeleider is anders dan bij andere organisaties, bij ons ben je veel meer betrokken bij de kinderen. Wij zorgen voor een voorbereide omgeving zodat het kind zelf de keuze kan maken en het vervolgens zelf kan doen. Deze vergelijking maakt ze vanuit haar eigen werkervaring.

Claudia is met haar diploma Montessori basisonderwijs en haar werkervaring binnen Montessori Kinderopvang inmiddels een echte Montessoriaan. Ze geeft aan dat ze Montessori zelfs ook gebruikt bij de opvoeding van haar eigen kinderen. “De visie, opvatting en werkwijze bevallen mij zo goed dat ik niet meer anders wil.” besluit Claudia.

Heb je als ouder interesse en wil je graag kennis maken met Claudia en Montessori, dan ben je van harte uitgenodigd om even contact op te nemen met Claudia. Ze verwelkomt je graag op de locatie Montessori Kinderopvang in Nieuwegein. We zijn gevestigd in, en werken nauw samen met Montessorischool aan de Vleugel.

 

DutchEnglishFrenchGerman