Beslisboom: Mag mijn kind naar de opvang?

De afgelopen periode hebben wij te maken gehad met nieuwe regels voor onze kinderopvang in verband met de COVID-19. Dagelijks krijgen wij vragen via de mail of telefonisch of een kind wel of niet naar de opvang gebracht mag worden met bijvoorbeeld een (neus)verkoudheid. Hiervoor is er een beslisboom ontworpen, waarin alle regels zijn verwerkt omtrent het corona virius. En je door middel van simpele vragen erachter kunt komen of je kind(eren) wel of niet naar de opvang gebracht mogen worden.

De beslisboom voor het wel of niet toelaten van neusverkouden kinderen op de kinderopvang en school wordt op zeer grote schaal gebruikt. Ook bij Montessori Kinderopvang.  Door het intensieve gebruik zijn er onvermijdelijk nieuwe vragen naar boven gekomen. Samen met AJN Jeugdartsen Nederland en het RIVM hebben ze alle opmerkingen zeer zorgvuldig besproken. In een aantal gevallen heeft dit geleid tot een aanpassing van de beslisboom en vragenlijst. Het RIVM heeft de aangepaste beslisboom gecontroleerd.

Op https://www.boink.info/nieuws/nieuwe-versie-beslisboom-neusverkouden-kind kunt u deze beslisbomen terugvinden.
Er is een beslisboom voor 0 tot en met 6 jaar (was eerst tot 6 jaar!) en 7 tot en met 12 jaar.
Ook staan er vragenlijsten op deze website die u ook kunt beantwoorden.

Uiteraard kunt u bij twijfel altijd contact opnemen met de locatie. Dan kunnen wij samen met u kijken en beslissen of uw kind(eren) naar de opvang mag komen.

Stay safe!

Montessori Kinderopvang

DutchEnglishFrenchGerman