Berichtgeving Corona Virus 13-03-2020

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Gisteren heeft het kabinet landelijke maatregelen uitgevaardigd ter voorkoming van de uitbreiding van het corona virus. Zij volgen daarmee de adviezen van het RIVM en de GGD. De maatregel houdt in dat iedereen met milde ziekteklachten thuis dient te blijven en contact met anderen dient te beperken.

Montessori Kinderopvang volgt de richtlijnen van het RIVM/GGD en via dit bericht willen we u hiervan op de hoogte stellen.

Binnen Montessori Kinderopvang is tot op heden geen besmetting bekend van een kind, ouder of medewerker. Uiteraard hopen wij dat dit zo blijft. Als er toch een besmetting is vastgesteld bij een kind, ouder of medewerker op de locatie, dan informeren wij u hier vanzelfsprekend over.

De kinderopvang blijft geopend zoals u van ons gewend bent, mits dit niet lukt i.v.m. personele (onder)bezetting.  Het RIVM en/of GGD heeft ook nog niet geadviseerd de kinderopvang volledig te sluiten. Kinderen die geen klachten hebben kunnen dus naar de opvang komen.

Wat kunt u het beste doen als uw kind(eren) ziek is/ zijn?

Ziekteklachten bij uw kind

Het RIVM geeft aan dat kinderen die verkouden zijn thuis moeten blijven. Heeft uw kind klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest en verhoging tot 38C, dan verzoeken wij u om uw kind ziek te melden en thuis te laten om uit te zieken, zodat hij of zij anderen niet kan besmetten. Als uw kind gedurende de dag op de opvang (een van) deze ziekteverschijnselen krijgt, dan nemen we contact met u op en vragen wij u om uw kind meteen op te komen halen.

Neem zo nodig contact op met uw huisarts en bekijk de website van het RIVM, hier kunt u meer informatie vinden over de meest gestelde vragen rondom het coronavirus. https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19)

Is uw kind weer beter wacht dan nog 24 uur voordat u uw kind weer naar de opvang brengt. Na deze 24 uur is uw kind weer van harte welkom bij ons.

Ziekteklachten bij medewerkers van Montessori Kinderopvang

De landelijke maatregelen gelden ook voor onze medewerkers. Dit kan betekenen dat onze begeleiders met bovengenoemde klachten niet mogen werken. Montessori kinderopvang doet uiteraard haar uiterste best om in dat geval invallers te regelen.

Mocht het niet lukken om de opvang te bieden die u van ons gewend bent, dan informeren wij u over de gevolgen hiervan.

Voorzorgsmaatregelen

Ook volgen we de landelijke adviezen ter voorkoming van het virus.  We wassen regelmatig de handen (minimaal 20 seconden), niezen of hoesten in binnenkant van de ellenboog, tissues/papieren zakdoeken gebruiken. Dit geldt zowel voor de kinderen als ook de medewerkers. Ook zullen wij de ruimtes waarin de kinderen verblijven extra schoonmaken en de deurklinken een aantal keer per dag schoonmaken. Daarnaast is het raadzaam om zoveel mogelijk direct contact te vermijden, zodat het risico op overdracht via de handen aanzienlijk verminderd.

Heeft u zelf (milde) gezondheidsklachten, zoals hierboven beschreven, dan vragen wij u ook om de locatie te vermijden.

Via de website www.montessorikinderopvang.nl zullen wij u ook op de hoogte houden van met nieuwsberichten vanuit het RIVM en GGD.

Bovenstaande maatregelen hanteren wij in ieder geval tot en met 31 maart 2020 a.s. Of tot nadere orde als het RIVM en/of GGD ons anders informeert.

Wij hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie en houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met het locatiehoofd.

Met vriendelijke groet,

Montessori Kinderopvang

DutchEnglishFrenchGerman